14 mars 2016

ARTIST Kent tar farväl med nytt album och sista turné

Ett av Sveriges största och mest inflytelserika band genom tiderna tar farväl. 2016 blir Kents sista år tillsammans. Det meddelades natten till måndag i ett filmklipp via bandets sajt.

I filmklippet, regisserat av Adam Berg, marscherar en trumslagare med dödskallemålat ansikte genom urbana landskap och möter karaktärer och miljöer från omslag till Kents tidigare album. Klippet avslutas med en dödsannons och texten ”16 maj 1990 – 17 december 2016”.

Men innan Kent lämnar den svenska musikscenen släpper gruppen ett sista album – som nu för alltid – den 20 maj, varifrån singeln Egoist nu finns ute. Under hösten kommer dessutom ett Greatest Hits-album och en avskedsturné i Norden som inleds i Linköping den 23 september och avslutas i Stockholm den 17 december.

Christel Valsinger