14 mars 2016

4 SNABBA Ola Broquist/Luger

I förra veckan kom de första programpunkterna i sommarens Stockholm Music & Arts just som Luger genomfört festivalen Sónar. MI har kollat läget med Ola Broquist på Luger.

Fört många utanför musikbranschen associeras bokningsbolaget Luger mest till Way Out West i Göteborg. Att bolaget har åtskilliga fler strängar på sin lyra har bevisats de senaste veckorna. MI har kollat läget med Lugers Ola Broquist.

Varför återigen tre dagar för Stockholm Music & Arts?

– Vi gillar både två- och tredagarsformatet och är ganska öppna för att variera det. I år föll tre klockrena headliners på plats ganska tidigt (Ms. Lauryn Hill, Sigur Rós, Kraftwerk) och då var det självklart att köra tre dagar.

Programmet är redan spektakulärt, blir det fler ”tunga” namn?

– Det blir fler väldigt bra namn, helt klart. Både stort och smått, bara bra saker.

Blir det några nyheter i det övriga utbudet, i arts-delen?

– Vi är väldigt glada över att fördjupa arts samarbetet med Moderna Museet och MDT, Moderna Dansteatern och såklart övriga aktörer på Skeppsholmen. Kusama är en direkt frukt av ett fördjupat samarbete med Moderna till exempel (Yayoi Kusama, Moderna Museets sommartutställning – MI:s anmärkning). Skeppsholmen är ju så proppfull med intressanta verksamheter och potentiella partners, på en extremt koncentrerad yta. Det är ganska fantastiskt. Det är möjligt att det blir lite ändring på festivalområdet också. Vi vet mer snart!

Vad händer i övrigt på Luger?

– Vi har just genomfört en lyckad upplaga av Sónar ute på Nobelberget. Början av 2016 har varit hektisk med många utsålda konserter; Tame Impala på Annexet, Seinabo Sey, Deportees, Suede, Hozier alla på Cirkus, Halsey, och så vidare.  Sommaren ser bra ut med 10-års jubilérande Way Out West som säljer mer biljetter än någonsin. Vi slår även ett slag för 21/6 på Sofiero som blir en kul kväll med Damien Rice, José González och Ane Brun en och samma kväll. Biljetterna släpps på tisdag.

Lars Nylin