11 mars 2016

Gradvall poddar vidare

Efter succén i höstas kommer Jan Gradvall med en ny säsong av podden ”Gradvall”. Det blir tio avsnitt med på djupet-intervjuer om allt från The Cure till Britney Spears. I premiäravsnittet i morgon träffar Gradvall artisten Amanda Bergman, albumaktuell soloartist och sångerska i mångfaldigt prisbelönade Amason.

 – Det känns väldig roligt att få fortsätta utveckla det vi startade i höstas. Att som musikjournalist få jobba med radio och podd känns som att komma hem, säger Jan Gradvall.

I podden intervjuar Gradvall bland andra artisten Nicole Sabouné, Martin Sköld, basisten i Kent, artisten Tove Styrke, djduon och artisterna Rebecca & Fiona, dragshowartisten Christer Lindarw, doldisen Ludwig Göransson, som bland annat gör musiken till två av de populäraste komediserierna i modern tid, Community och New Girl, samt Peter Guralnick, USA:s främste levande musikhistoriker. Det blir dessutom ett unikt möte mellan rapparen Adam Tensta och David Sandström, trummis i Refused.

– Det märks även på artister att det varit efterlängtat med en podd om musik på djupet. Alla tackar ja till att vara med, fortsätter Gradvall.

Podden har premiär lördag 12 mars kl. 09.00 och släpps därefter varje lördag i sammanlagt tio avsnitt. Programmen finns att höra på sverigesradio.se/podd och i appen Sveriges Radio Play samt på andra poddplattformar.

Jan Gradvall kommer även delta på DokuPodd på Fotografiska i Stockholm 19 mars, där han intervjuar Maria Andersson som efter 20 år som frontfigur i Sahara Hotnights nu släpper sitt första soloalbum. Maria Andersson kommer dessutom att framföra nya låtar live under kvällen.

Lars Nylin

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio