9 mars 2016

SCEN Jöback live at Budokan

Inte många svenskar har framträtt på Nippon Budokan i Tokyo. I juli gör Peter Jöback detta när showen I Love Musicals reser till Japan. Jöback delar scen med musikalstjärnorna Ramin Karimloo, Norm Lewis och Scarlett Strallen i sällskap av japanska stjärnskottet Seiko Niizuma. Det blir två konserter den 7 juli.

  I Love Musicals skapades av Peter Jöback 2012 och succén följdes upp både 2013 och nu senast under 2015. Över 65 000 besökte turnén när Peter Jöback delade värdskapet med Helen Sjöholm. I Love Musicals har varit en makalös succé världen över och nu är det dags att presentera föreställningen utanför Skandinaviens gränser. Den 7 juli har Peter Jöback sällskap av Norm Lewis, Ramin Karimloo och Scarlett Strallen liksom Tokyo Philharmonic Orchestra och den japanska musikalstjärnan Seiko Niizuma.

Nippon Budokan är en legandarisk arena i Tokyo. The Beatles spelade där 1966 och 1978 gav Bob Dylan ut skivan Bob Dylan at Budokan. KISS, Judas Priest, Ozzy Osbourne och Deep Purple är andra artister som gjort klassiska konserter på arenan. ABBA avslutade sin världsturné den 27 mars 1980 med en konsert där, vilket blev gruppens sista arenaspelning.

Peter Jöback säger i ett pressmedelande: – Det känns oerhört kul att äntligen ta I Love Musicals ut i världen. Vi ser fram emot att presentera vår fantastiska show för Japan och vi siktar på fler länder framöver.

Lars Nylin