9 mars 2016

MUSIKBOLAG Katia Mosally Product Manager International på Universal

Katia Mosally – tidigare manager för gruppen The Fooo Conspiracy – har tillträtt en roll på Universal Music som Product Manager International. I sin roll kommer Katia arbeta med lanseringar av Universal Musics internationella artister i Sverige.

Bland de artister som Katia Mosally kommer att ansvara för finns namn som 5 Seconds of Summer, AlunaGeorge, Ariana Grande, DNCE, Hailee Steinfeld, Michael Kiwanuka, Nick Jonas och Mike Posner.

Mosally har under de senaste tre år sedan varit Day-to-Day Manager för det framgångsrika bandet The Fooo Conspiracy The Artist House Stockholm. Hon har varit drivande i arbetet med gruppens genombrott och delaktig i samtliga steg av deras karriär. Mosally har bland annat ansvarat för bandets sociala medier-strategi, utarbetat marknadsplaner och turnerat med The Fooo Conspiracy i USA. Katia är även utbildad jurist (med studier på Harvard och i Glasgow).

– Jag ser verkligen fram emot att få vara en del av Universal Music och ta nästa steg i min karriär. Det är många spännande projekt och lanseringar på gång. Det ska bli roligt att både få dela med mig av mina erfarenheter och lära mig massor av nya saker”, säger Katia Mosally i ett pressmedelande.

– Katias tidigare erfarenheter i kombination med en stark drivkraft kommer vara en stor tillgång för våra internationella artister. Hennes kunskap i att skapa engagemang och uppmärksamhet utan hjälp från traditionella medier kommer definitivt breaka och bygga nya stjärnor för Universal Music, säger Anders Lindberg, Head of International på Universal.

Lars Nylin