7 mars 2016

PRIS Dags att ansöka till Denniz Pop Awards

Den nionde juni delas Denniz Pop awards ut för fjärde gången. Nu är det dags att skicka in bidrag för övervägande av juryn.

Denniz Pop awards delas ut i syfte att föra arvet efter stjärnproducenten Denniz Pop, Sverige som musiknation, vidare och lyfta ung talang.

I de två priskategorierna ”Årets rookie låtskrivare/producent” och ”Årets rookie artist/band” delas 10 000 dollar ut. Förra årets vinnare i den senare kategorin blev duon Smith & Thell, som nyligen kontrasterats till den legendariska musiketiketten Def Jam New York.

– Man kan inte nog betona vikten av att unga förmågor får chansen att visa upp sig för, och samarbeta med, den etablerade branschen för att vi ska kunna ha en fortsatt framgångsrik musikexport. Nu har Denniz Pop Awards etablerat sig som Sveriges moderna musikpris för talang som siktar på en internationell karriär. En utmärkelse i Denniz Pop Awards blir en språngbräda ut i världen. Det är fantastiskt att nu följa tidigare års nominerade och vinnare och se hur bra det går för dem, säger Marit Woody, kommunikationsansvarig för Denniz Pop Awards.

Anmälan till Denniz Pop Awards görs via hemsidan http://dennizpopawards.com. Ansökningstiden går ut den 11 maj. I juryn sitter Max Martin, Rami Yacoub, Laleh, Jörgen Elofsson, Andreas Carlsson, Jacob Schulze, John Amatiello, Kristian Lundin, David Kreuger och Per Magnusson.

Den 20 maj presenterar juryn de tre nominerade i respektive rookie-kategori och därefter öppnas en omröstning där allmänheten får säga sitt.

Vinnarna presenteras den 9 juni på Operakällaren under ledning av Sarah Dawn Finer.

Utöver rookie-priserna delar Denniz Pop Awards 2016 ut priserna The Grand Prize (hederspris till årets internationella framgång) och Årets MVP (hederspris).

Christel Valsinger

Fotnot: Stiftelsen Denniz Pop Awards samlar in, och delar ut, pengar till rookie-priserna och skänker dessutom varje år en donation till Denniz Pop Foundation som stödjer miljön på Radiumhemmet. Bidragen kommer från intresseföreningen SKAP, företag och privatpersoner. Prisstatyetterna, handgjorda av konstnären Paul Sundvik, finns att titta på i Swedish Music Hall of Fame.