29 februari 2016

MUSIKBOLAG Tre Oscars till Universal

Universal Music hade en stor kväll – natt svensk tid – vid den 88:e Academy Awards i Los Angeles. Bolaget var inblandad i samtliga tre Oscarsvinnare med musikkopplingar.

Oscar för bästa originallåt till gick till Sam Smiths James Bond-låt Writing on The Wall. Smith är kontrakterad till Universal-ägda Capitol och låten av Smith/Jimmy Napes är förlagd av Universal Music Publishing/Sony ATV.

Kategorin bästa scoremusik vanns av legenden Ennio Morricone – hans första vinst i en lång karriär – för hans musik till Quentin Tarantinos The Hateful Eight. Morricone finns på Universal-etiketten Decca. Även här är förlaget Sony/ATV.

Universal som producent står också bakom dokumentären AMY, filmen om Amy Winehouse vann för bästa dokumentär.

Lars Nylin

 

 

 

.