18 februari 2016

GRAMMIS 4 SNABBA/Lisa Cronstedt/Ifpi

Med Grammis på onsdag 24/2 är det full nedräkning som gäller hos arrangerande Ifpi. MI fångade festivalansvariga Lisa Cronstedt för en lägesrapport.

Vissa saker kring Grammis är bekanta sedan senare år. Som kombinationen Cirkus/Operan i Stockholm. Men annat är nytt utöver att det i år är taggen #grammis16 som gäller. Som att det blir livesändning (SVT Play) och att PR-byrån är ny, Perfect Day Media. Och Lisa Cronstedt Ifpi har fler nyheter när vi jagar fatt på henne för en 4 SNABBA.

Har du några stora nyheter att avslöja?

– Nytt för i år är livesändingen. Dessutom bjuder vi på en massa sjukt bra uppträdanden. Som en twist erbjuder vi matgästerna en helvegetarisk meny som standard, men vi ser även finns alternativ till att köttälskarna. Biljetterna till efterfesten är nu slut – de hade en rykande åtgång och vi kommer i år att presentera en massa bra DJ:s som spelar i de olika rummen i Operakällarens lokaler. Huset är K-märkt så tänk på det när ni svänger era lurviga…

Artistprogrammet är officiellt, berätta lite om det?

-Ja, vi är mycket stolta över uppställningen på scenen i år. Bland annat kommer Icona Pop göra världspremiär på sin nya låt, Grammyvinnarna Ghost är på scenen och Seinabo Sey river av ett nummer i världsklass.

Hur brukar dina egna Grammiskvällar arta sig, hinner du överhuvudtaget se något?

– Jag brukar generellt inte sitta och njuta under själva föreställningen. Men efteråt, äter vi middag tillsammans med de vi jobbat mest tillsammans med och firar vi också. Allt beror egentligen på hur hela tillställningen löper.

Om du tvingas peka ut en Grammisfavoritvinnare genom alla år – vem/vilka och varför?

–  Nej, men, det går ju inte att säga…Men nykomlingarna är alltid roligt att se på galan och följa framåt!

Lars Nylin

Ladda inför Grammis med SVT Plays serie: http://www.svtplay.se/video/6519639/grammis/infor-grammis-2016-avsnitt-1