15 februari 2016

ARTIST Anna Ternheim mot internationell framgång

Anna Ternheims album For The Young har hyllats i utländska musikpublikationer som Rolling Stone och Musik Audio. En internationell specialutgåva av albumet har nyligen släppts och  följs av en Sverige- och Europaturné.

For The Young släpptes den 29 januari i hela Europa via Universal Music och Caroline Records i en uppdaterad utgåva innehållandes Backstreet Boys-covern Show me the meaning of being lonely, som hon framförde på Nobelfesten, samt den tidigare outgivna Everyone’s Waiting.

I Sverige nådde For The Young en fjärdeplats på albumlistan och möttes av strålande recensioner, men albumet har hyllats även internationellt. Tyska Musik Audio satte högsta betyg och beskriver det som ”ett modernt mästerverk” medan Rolling Stone delar ut fyra och en halv av fem och menar att Ternheim räddar den svenska musiken.

Den 19 februari påbörjar Anna Ternheim en lång turné som tar henne runt Sverige, Skandinavien och Europa. Flera av de svenska konserterna är redan utsåld, liksom de i Berlin och Hamburg.

Christel Valsinger