14 februari 2016

Viola Beach omkomna i dödsolycka efter WTM

Samtliga medlemmar i den brittiska popgrupen Viola Beach, samt deras manager, avled i en bilolycka i fredags kväll. Olyckan inträffade efter spelningen på festivalen ”Where’s the Music?” i Norrköping.

Det var den brittiska popgruppen Viola Beach som avled i bilolyckan i Södertälje i fredags kväll, då en bil körde igenom bommen vid en broöppning och kraschade i vattnet. Även gruppens manager dog i olyckan. Samtliga var födda mellan 1983 och 1996.

Viola Beach hade spelat på Dynamo/Hallarna i Norrköping på helgens upplaga av ”Where’s the Music?” och var på väg till Arlanda för att återvända till England. På lördagskvällen skulle de ha spelat förband till gruppen Blossoms på klubben The Boilerroom i Guildford.

Fkp Scorpio har nu kommenterat händelsen på sin Facebook-sida:

”I fredags kväll såg vi Viola Beach, ett fantastiskt band i startgroparna av sin karriär, spela på Dynamo på vår festival. Bandet var väldigt glada att få göra sitt första gig utanför Storbritannien och de såg ut att ha en väldigt ljus framtid framför sig.

Senare samma kväll omkom Kris, Tom, River, Jack och bandets manager Craig i en fruktansvärd och tragisk bilolycka på väg till deras hotell på Arlanda, Stockholm.

Vi är chockade och förkrossade. Det finns verkligen inga ord. Våra tankar är med deras familj och vänner.

Vila i frid, Viola Beach.”

(artikeln har uppdaterats)

Christel Valsinger