11 februari 2016

PRIS Nio nya invalda i Swedish Music Hall Of Fame

Siw Malmqvist, Leila K, Kent och Denniz Pop är några av de som väljs in i Swedish Musik Hall Of Fame i år. 

För tredje året i rad har en samling svenska artister med stor betydelse för svensk musikhistoria valts in i Swedish Music Hall Of Fame. Den här gången föll valet på låtskrivaren och superproducenten Denniz Pop, musikern och kompositören Monica Dominique, popgruppen Kent, sångerskan och kompositören Barbro Hörberg, artisterna Leila K och Owe Thörnqvist, revykungen Karl Gerhardt, schlagerdrottningen Siw Malmqvist, och dansbandet Sven-Ingvars.

De invalda finns nu på museet Swedish Music Hall of Fame på Djurgården, intill ABBA The Museum. I juryn sitter en grupp namnkunniga musikjournalister: Jan Gradvall, Per Sinding-LArsen, Anna Charlotta Gunnarson, Ametist Azordegan och Kerstin Behrendz.

Tidigare har följande tagit plats i Swedish Music Hall Of Fame:

2015
Jussi Björling
Neneh Cherry
Anders Burman
Peps Persson
Alice Babs
Ulf Lundell
Carola Häggkvist
Yngwie Malmsteen
Gullan Bornemark
Robyn

2014
Abba
Eva Dahlgren
Entombed
Jan Johansson
Latin Kings
Nationalteatern
Stina Nordenstam
Roxette
Evert Taube
Ebba Grön
Cornelis Vreeswijk
Monica Zetterlund.

Christel Valsinger