9 februari 2016

DIGITALT Tungt minus för SoundCloud

Enligt webbtidningen Breakit.se visar årsresultatet för 2014 för musiktjänsten SoundCloud på ett minus på 370 miljoner. 2013 visade ett minus på 218 miljoner. Men tjänsten tycks trots det fortsatt optimistisk.

Svenskgrundade SoundCloud har fått många rubriker på sistone. För sina avtal eller avtalsproblem med majorbolag, men också för sitt resultat. Årsredovisningen för 2014 visar att tjänsten – med 288 anställda på kontor i Berlin, London, New York och San Fransisco – trots 175 miljoner användare fortfarande har lång väg till plussiffror.

I ett mail till Breakit kommenterar dock SoundCloud senare på tisdagen artikeln och skriver bland annan om stark tillväxtfas och nya skivbolagssamarbeten. Man fortsätter:

Under det senaste året har vi fortsatt ta in partners från musikindustrin till Soundcloud. Vi har skrivit avtal med PRS och UMG/UMPG, förutom de nästan 200 avtal vi sedan tidigare skrivit, inklusive Warner Music, Merlin och NMPA, samt MCN:s och independentkreatörer. Just nu fokuserar vi på att göra det möjligt för kreatörer att få betalt för deras kreativitet och bygga en finansiellt hållbar plattform

http://www.breakit.se/artikel/2602/nya-tunga-siffror-for-soundcloud-backade-370-miljoner-kronor

Lars Nylin