3 februari 2016

MUSIKBOLAG Border Music i samarbete med Despotz Records

Från och med den 1 februari har Border Music i Göteborg ett samarbete med det Stockholmsbaserade skivbolaget Despotz Records. Border tar över den fysiska distributionen i hela Skandinavien och även i Europa.

Border musics VD Jalle Kjellsson säger till MI:

– Vi har intresserat oss för Despotz under några år nu och tycker att det de står för är musik av mycket hög kvalité.  De ägs och drivs av två mycket erfarna och musikintresserade själar, Carl-Marcus Gidlöf och Ömer Akay. De är framåtsträvande och har mycket spännande på gång.

– Att få jobba med artister som Raubtier, Crucified Barbara, Kamchatka, Adna, Casablanca och en hel del nya ess de har i rockärmen ska bli väldigt spännande, tillägger Borders label manager Wiking Anderson.

Carl-Marcus Gidlöf, Despotz Records fortsätter:

– Den nordiska kartan för distribution och logistik ritas just nu om för de aktörer som hanterar fysiska mediaprodukter, och då vi som bolag tror starkt att den fysiska produkten kommer att leva lång tid framöver så vill vi ha en partner som delar vår filosofi och som kan agera både lokalt, med eget lager, i Norden men även med nya grepp och arbetssätt internationellt. Vi samlar vår Europeiska distribution och centraliserar den till ett lager. Despotz Records siktar på ett av våra starkaste år någonsin 2016 och känner oss övertygade om att vi nu hittat en mycket bra setup för vår fortsatta tillväxt.

Christel Valsinger

 

 

 

Bild:  Fr. vänster Carl- Marcus Gidlöf (Despotz), Wiking Anderson (Border Music)