1 februari 2016

MUSIKBOLAG Universal Music lanserar ny avdelning

Universal Music stärker sin digitala marknadsföring genom att lansera nya avdelningen Digital Sales & Marketing.

Syftet med den nya avdelningen är att utveckla nya plattformar och skapa bättre förutsättningar och möjligheter för Universals artister att nå ut. Avdelningen är en central resurs som drivs  av Live McKay, Head of Digital Sales & Marketing och består av tre team: Digital Marketing Tactics, Digital Account Management och spellistetjänsten Digster.

Digital Marketing Tactics har i uppdrag att utveckla och hitta nya plattformar, sätta nya standarder för digital marknadsföringstaktik samt analysera och tolka informationsflöden. Digital Account Management teamet ska ta fram och implementera strategier och samarbeten med Universals kommersiella partners.

Christel Valsinger