28 januari 2016

SPOTLIGHT Otto Knows ”Dying For You”

Dying For You bjuder på upprymda stråkar och varma kärleksbudskap till ett enkelt housebeat. Nu rusar den upp för de svenska topplistorna.

”Dör-för-dig” har alltid varit en populär text-hook, men så är det väl också den ultimata kärleksförklaringen. Förra året levererades raden av bland annat Silvana Imam och Danny och nu är det Otto Knows tur. Det förstärker bilden av att musik just nu handlar mycket om äkthet och starka känslor. Orden ska vara stora.

I Otto Knows händer backas temat periodvis också av marschtrummor (soldat-vinkning), men på det stora hela är Dying For You [Warner Music] en lättsam, om än innerlig, kärlekssång levererad med fin värme av sångaren Alex Aris.

På P3 Guld-galan premiärspelades den i en avskalad version, men det är den housepoppiga editen som nu rusar upp för svenska Spotify-listan och Sverigetopplistan.

Ljudbilden är varm och luftig. Likt kollegan Avicii (även Otto Knows jobbar numera med managern Ash Pournouri) för han in organiska element som stråkar och piano i produktionen, men här finns ingen bluegrasskoppling. Den amerikanska violinisten Lindsey Stirling bidrar istället med en klassiskt influerad, glädjesprittande stråk-hook.

Christel Valsinger

Lyssna här: