26 januari 2016

TV Här är nya Idol-juryn

Låtskrivaren Fredrik Kempe, PR-proffset Nikki amini och producenten Quincy Delight Jones III. Där är den nya juryn för TV4:s Idol. Redan den 5 mars startar den nya auditionturnén.

– Fredrik, Quincy och Nikki är mer än vad vi kunnat önska! De sitter på spetskompetens inom sina områden och tillsammans har de vad som krävs för att kunna upptäcka framtida idoler. Nu är det dags att skriva ny Idolhistoria! säger Clara Ytterborn, exekutiv producent Idol, i ett pressmeddelande.

Fredrik Kempe har bland annat upptäckt Eric Saade, Linus Svenning och Anton Ewald samt lanserat popkarriärer för bland andra Malena Ernman och Måns Zelmerlöw. Han har skrivit flera framgångsrika hitlåtar så som Cara Mia (Måns Zelmerlöw), Manboy (Eric Saade) och Moving On (Sarah Dawn Finer). Idag arbetar Fredrik främst inom popgenren men han har även goda kunskaper inom opera, schlager, klassiskt och musikal. Sedan 2007 har Fredrik haft med bidrag i Melodifestivalen varje år, varav totalt fyra vinster.

Nikki Amini har arbetat i musikbranschen i åtta år. Hon startade sin karriär på skivbolaget Warner Music där hon jobbade med marknadsföring och PR. Idag arbetar hon som International Marketing Manager på Universal Musics huvudkontor i London. Hennes spetskompetens är global marknadsföring och PR inom musikindustrin och hon vet vad som krävs för att skapa en långvarig artistkarriär. Nikki har arbetat med några av världens största artister som Rihanna, Justin Bieber, Avicii, One Republic, Taylor Swift, Lana Del Rey, Lady Gaga med flera. Nikki är en av ytterst få personer inom den svenska musikindustrin som har jobbat internationellt och har ett globalt perspektiv.

Musikproducenten Quincy Delight Jones III startade sin karriär i Sverige som 16-åring då han upptäcktes som breakdansare och spelade en av huvudrollerna i kultfilmen Stockholmsnatt. Han var även med och skrev och producerade musiken i filmen som gav honom hans första guldskiva. Vid 17-års ålder flyttade han till USA och började arbeta med de första artisterna på Def Jam, ett amerikanskt skivbolag som spelat en viktig roll för den tidiga amerikanska hiphopens framväxt. Han har arbetat med artister som LL Cool J, Mariah Carey, 50 cent, Tupac, Kanye West, Jay Z, Robyn, Lil Wayne, Lionel Richie, Prince, Dr Dre, Queen Latifah, Infinite Mass med flera. Quincy har även producerat musiken till tv-serien Fresh Prince in Bel Air. Idag bor Quincy i Los Angeles där han arbetar som låtskrivare och producent bland annat genom sitt egna bolag QD3 Entertainment som också producerar musikdokumentärer. Hans bolag var ett av de första som använde sig av marknadsföring i sociala medier och han är väldigt intresserad av teknik. Quincy är son till den legendariska producenten Quincy Jones som bland annat producerade Michael Jacksons Thriller, världens mest sålda album.

Auditionstäder och datum 2016:
5 mars – Malmö, Glasklart.
18 mars – Östersund, Storsjöteatern.
26 mars – Göteborg, Eriksbergshallen.
2 april – Skövde, Kulturhuset.
9 april – Stockholm, plats meddelas senare.