21 januari 2016

JOBB Linda Holmgren ny artistansvarig SAMI

I förra veckan tog Linda Holmgren över efter Fredrik Holmgren som ansvarig för artistrelationer på SAMI. Det är sex år sedan hon lämnade musikbranschen efter att ha jobbat tio år tillsammans med Petri H. Lundén på först Motor (i dag Live Nation) och senast Hagenburg.

Linda Holmgren har de senaste åren drivit det egna bolaget Black Light (black-light.se) där hon främst har ägnat sig åt sitt initiativ Tillsammans, ett projekt mot sexuella övergrepp. I Tillsammans har hon bland annat släppt två böcker och föreläst på TEDxGöteborg.

– Det känns fantastiskt roligt att vara tillbaks i min favoritbransch. Jag brinner för att artister och musiker ska ha råd att jobba med det dom älskar och därför känns det enormt roligt att vara en av alla pusselbitar som bidrar till det. Min uppväxt med ståtlig mohikan och bara svarta kläder hade varit enormt fattig utan musik och jag känner fortfarande att musik är en av dom mest uppiggande delarna i mitt liv, säger hon till MI.

Nu ser hon fram emot utmaningen att skapa nya samarbeten för att SAMI ska nå ut till ännu fler artister och har redan ett par idéer på gång efter minglandet på P3 Guld i helgen. Närmast dyker hon upp på till exempel Manifestgalan (där hon kommer vara med och dela ut priset Årets Klubb) och by:Larm.

Lars Nylin

Foto: Jessica Lund