19 januari 2016

KONFERENS Dags för Sweden Live

För sjätte året i rad arrangeras nu Sweden Live i Malmö. Konferensen som samlar livemusikbranschen i Sverige ska diskutera säkerhet, värdskap och upplevelser, samt dela ut ”Liveapan” till Sveriges främsta arrangörer.

Nästan 800 deltagare samlas på Malmö Live för konferensen den 19-20 januari, vilket är nytt rekord. Bland föredragshållarna märks Melvin Benn från Festival Republic som ligger bakom festivalerna Leeds, Latitud, Reading och Lollapalooza i Berlin, samt representanter för Szigetfestivalen och Roskildefestivalen.

Under Sweden Live sker även prisutdelning av ”Liveapan”, där årets främsta arrangörer kommer att koras i kategorierna Årets Arrangör, Årets Venue, Årets Arrangemang, Årets Nyskapare och Hederspriset.

– Förra året när vi introducerade priset belönades bland andra Håkan Hellströms Ullevikonsert. Det svänger minst lika bra om livemusiken i år så juryarbetet är ett privilegium, säger Joppe Pihlgren som är ansvarig för Livemusik Sverige och jurymedlem.

Sweden Live arrangeras av Blixten & Co, Headstomp, Lifeline, Live Nation/Luger, MTA, United Stage, 2Entertain och Livemusik Sverige.

Christel Valsinger