18 januari 2016

FÖRLAG/MARKNADSANDELAR Sony/ATV fortfarande störst

Sony/ATV har fortfarande störst förlagsandel på Sverigetopplistan. Men såväl Sony/ATV som Universal Music Publishing och Warner Chappell får lämna ifrån sig andelar denna veckan. Anledningen är David Bowies Blackstar.

David Bowies bortgång förra veckan har satt spår på topplistor i både Europa och USA. På Sverigetopplistan är 11 av låtarna just nu Bowie-låtar och av dem är fyra från det nya albumet Blackstar, som ännu inte är subförlagt i Skandinavien. Därmed får originalförlaget Nipple Music 4% av förlagsandelarna denna veckan. Övriga sju Bowielåtar på Topplistan förläggs av Sony/ATV, BMG och danska MMB Music.

I övrigt är det denna veckan fler låtar med svenska låtskrivare på Topplistan än vad det är svenska artister. 20 låtar framförs av svenskar, medan 28 låtar är skrivna helt eller delvis av svenska upphovspersoner.

Länk till Topplistan med förlag: http://www.musikindustrin.se/topplistor/topp-100-singel/

Länkt till Marknadsandelar förlag: http://www.musikindustrin.se/marknadsandelar/forlag-topp-100-singel/

Christel Valsinger