18 januari 2016

FÖRLAG Stockholm Songwriting Camp tillbaka

Som en del av låtskrivarsatsningen Stockholm Songwriting Camp (S/SC) lanseras nu ett helt nytt inslag, SC Talks och dessutom ett utökat SC Feedback Sessions.

Alla tre evenemangen äger rum på Pop House Hotel och ABBA The Museum på Djurgården i Stockholm. SC Talks blir en kväll med fokus på låtskrivande och arrangeras den 3 februari tillsammans med STIM och SKAP – samt musikjournalisten Ametist Azordegan, Little Jinder och musikproducenten Nils Svennem-Lundberg i en paneldiskussion. Dessutom utökas S/SC Feedback Sessions – här kan allmänheten skicka in låtar och har sedan chansen att få feedback från A&R-managers från BMG, Playground, Mars Music, med flera. Från och med den 20 januari går det att ladda upp låtar via hemsidan, www.stockholmsongwritingcamp.comFeedbacken ges den 3 februari. 
Stockholm Songwriting Camp (S/SC) äger rum 5-8 februari och är ett initiativ som för samman inbjudna låtskrivare och producenter från hela världen.
– Som en del av Stockholm Songwriting Camps expansion vill vi hjälpa lovande låtskrivare genom att erbjuda dem relevant information och nyttiga verktyg för deras utveckling och förberedelse för låtskrivarvärlden. Vid lanseringen av SC Talks är vi glada att både SKAP och STIM engagerar sig då de är två viktiga organisationer för låtskrivarna, förklarar Niclas Molinder, grundare av Stockholm Songwriting Camp och VD på Auddly.
SC Talks – i samarbete med STIM och SKAP – Sveriges kompositörer och textförfattare
Den 3 februari kl. 16:00-19:30 arrangeras SC Talks i ABBA the Museum Cinema för första gången. Det blir en kväll av samtal på temat låtskrivande. SC Talks innehåller bland annat en paneldiskussion om musikrättigheter, intervjuer med Ametist Azordegan, Little Jinder och Nils Svennem-Lundberg aka Nisj samt en live Feedback Session. Anmälan till SC Talks görs från och med den 20 januari via mejl till talks@stockholmsongwritingcamp.com.
S/SC Feedback Sessions – en möjlighet till feedback och kontakt med branschen
Feedback Sessions lanserades i samband med S/SC förra året, för att ge de som inte närvarar på låtskrivarlägret en chans att både få värdefull feedback och visa upp sina låtar för potentiella förlag. Förra året gav A&R-Managers från PRMD feedback på inskickade låtar och intresset var stort. I år utvecklas konceptet ytterligare med A&R-Managers från BMG, Playground, Mars Music med flera. Samtliga kommer att finnas på plats för att lyssna och ge feedback på inskickade låtar. Från och med den 20 januari går det att ladda upp låtar via S/SCs webbsida, www.stockholmsongwritingcamp.com. Feedbacken ges den 3 februari.
Stockholm Songwriting Camp 2016
Stockholm Songwriting Camp (S/SC) är ett initiativ som för samman låtskrivare och producenter från hela världen.

– Att få spendera några dagar på en inspirerande plats som ABBA-museet och skriva musik med sköna, duktiga människor från hela världen är en grym möjlighet och ett fantastiskt sätt att bygga broar mellan nationer och lära av varandras kulturer. Den här typen av initiativ bör anammas inom alla branscher, det kommer alltid något jävligt bra ur det, säger Victor Rådström, låtskrivare och producent.

Partners är ABBA The Museum/Pop House Hotel, Stockholm Business Region, Auddly och SKAP med stöd av STIM.
Lars Nylin