18 januari 2016

DIGITALT Universal i avtal med SoundCloud

Efter utdragna förhandlingar har Universal Music slutit ett avtal med den Sverigekopplade tjänsten SoundCloud. Därmed är det bara Sony Music av de större bolagen som inte har avtal med den Berlinbaserade muiskcommunityn.

Avtalet innebär att Universal kommer att samarbeta med ett musikcommunity som nu uppges ha 175 miljoner användare över hela världen. SoundCloud har sedan tidigare avtal med Warner Music (som ryktas vara delägare) och Merlin.

Universals VD Lucien Grainge säger i ett pressmeddelande:

With this partnership, we’re ensuring recording artists, songwriters and labels benefit, both creatively and commercially, from the exciting new forms of music community engagement on SoundCloud. We look forward to working with SoundCloud and supporting the company’s evolution into a successful commercial service.”

Mer om avtalet här:

http://themusicuniverse.com/universal-music-group-soundcloud-reach-partnership-agreement/