15 januari 2016

FÖRLAG Mamma Mia-party med UMP

Universal Music Publishing är en av delägarna när ABBA:s Mamma Mia från onsdag 20/1 blir showen Mamma Mia! The Party på ett Tyrol i Stockholm som då bytt namn till Nikos Taverna.

Låten Mamma Mia kom ut 1975. 1999 hade musikalen med samma namn premiär och har 16 år senare setts av 55 miljoner i olika uppsättningar. 2008 kom filmen Mamma Mia med Stellan Skarsgård och Meryl Streep i huvudroller.

På onsdag 20/1 är det premiärdags för ännu en ny version av ABBA-succén, denna gång krogshowen Mamma Mia! The Party. Platsen är Tyrol vid Gröna Lund i Stockholm, för showen med helt ny inredning under namnen Nikos Taverna.

En av intressenterna är Universal Music Publishing.

-Vi har gått in som delägare och medproducenter till projektet, något som ju ligger utanför vår kärnverksamhet men som ändå kändes logiskt med tanke på att vi förlägger ABBA låtarna, säger Martin Ingeström, VD på Universal Music Publishing till MI.

Han fortsätter:

– Vi var ju tidigare också medproducenter av musikalen Livet är en schlager som ju gått fantastiskt bra så vi fick lite blodad tand…

I högsta grad inblandad i Mamma Mia! The Party är ABBA:s Björn Ulvaeus. Förutom detta är han upptagen med att skriva texter till nya låtar från Benny Andersson. Han berättar även för DI Weekend att duon också varit inne på att skriva en ny musikal.

– Vi pratar lite löst om det, om att vi kanske borde göra en till. Men själva idén har vi inte hittat ännu, säger Ulvaeus till tidningen.

Lars Nylin