11 januari 2016

DIGITALT Apple Music passerar 10 miljoner

Ett halvår efter att tjänsten sjösattes rapporteras Apple Music ha passerat 10 miljoner betalande användare.

Det är källor till Financial Times som uppger att Apple Music, sjösatt 30/6 2015, nu har passerat 10 miljoner betalande användare. Det uppges dock inte hur många av dessa som är aktiva.

Som jämförelse har Spotify, startat 2008, officiellt 20 miljoner betalande användare och totalt 75 miljoner användare.  Rykten säger att Spotify vid nästa presentation kommer att ha passerat 100 miljoner, hur många av dessa som i så fall är betalande har det ännu inte nämnts siffror på.

Marknadsanalytiker siar att Apple Music med nuvarande takt kommer att vara den största av de två någon gång under 2017. Men denna analys är alltså gjord utifrån siffran 20 miljoner betalande Spotifyanvändare.

Lars Nylin