21 december 2015

DIGITALT Svenskskrivet bland årets mest visade på You Tube

See You Again med Wiz Khalifa och Charlie Puth blev You Tubes mest visade musikvideo under 2015 med 1,26 miljarder spelningar. På topp tio finns även två svenskskrivna låtar.

Music Business Worldwide har sammanställt de tio mest visade musikvideorna på You Tube under 2015. Nämnda See You Again har mer än 450 miljoner fler visnignar än förra årets etta Dark Horse med Katy Perry. Att vi tillbringar mycket tid på videosajten visar också den hisnande siffran över den totala tiden som de tio största videorna visats – 37 000 år.

Bland de tio mest visade finns två svenskskrivna låtar. Ellie Gouldings Love Me Like You Do (Max Martin, Savan Kotecha, Ilya Salmanzadeh, Ali Payami, Tove Lo)  ligger fyra med 862,5 miljoner visningar och Taylor Swift feat Kendrick Lamar med Bad Blood (Taylor Swift, Kendrick Lamar, Max Martin, Shellback) hamnar på en sjätteplats med 671,1 miljoner streams.

Värt att notera är såklart också att Adeles Hello, som släpptes först i november, ligger femma med 739,6 miljoner spelningar.

Hela listan finns här: http://www.musicbusinessworldwide.com/youtubes-10-biggest-music-videos-of-2015/

Christel Valsinger