18 december 2015

Jakten på det perfekta quizet

Musikbranschen har blivit smått galen i musikquiz-tävlingar. Nu har Thomas Svanström, till vardags klubbentreprenär på Joia Agency, startar tjänsten Quizmästaren.se för att underlätta i jakten på det perfekta quizet.

Varje vecka svarar åtskilliga svenskar på tusentals frågor i olika musiktävlingar. I barer, på jobbet och på hemmafester arrangeras musikquizar. Men det är inte lätt att fixa det första steget, att sätta ihop en bra, rolig och lagom svår omgång frågor med rätt låtval. Det här vill den nya tjänsten Quizmästaren.se hjälpa till att lösa.

– Quizmästaren.se erbjuder färdiga musikquizar gjorda av musikälskare. Vi har redan gjort jobbet åt dig som vill hålla en riktigt bra quiz, det enda du behöver göra är bestämma vilken quiz du vill ha, berättar Thomas Svanström, initiativtagare. Vi har satt ihop ett stort antal färdiga quizar som du enkelt kan handla online. Du får ett mail med din färdiga quiz, komplett med en unik spellista på Spotify, svarsblanketter, frågeformulär och facit färdiga att skriva ut.

En av Sveriges ledande journalister i klubbmusikfältet, Calle Dernulf, känd från bland annat P3 Dans och P3 Klubb är en av flera som gjort quiz som finns att köpa.

– Jag fick frågan om jag ville och tyckte att det skulle kunna bli en rolig utmaning. Jag har inte varit med i så många quiz genom åren utan nästan konsekvent tackat nej, till i höstas. Plötsligt kändes det som att det var dags, ha ha, säger Dernulf.

Hur svårt är ditt quiz?

– Det är både lätt och svårt. Jag har försökt hitta en gyllene medelväg så att så många som möjligt ska tycka att det är roligt. Vissa saker får nog några gissa på medan andra kanske tycker att det är självklart. Det finns alltid någon som kan den mest obskyra detaljen och det är alltid lika mäktigt.

Lars Nylin

Bilden: Calle Dernulf