11 december 2015

ARTIST Tove Lo på Billboards årslistor

Att Tove Lo haft ett bra år i USA avspeglas när Billboard sammanställer årets försäljning, streaming och airplay i listor.

Tove Los USA-trea Habits (Stay High) hade sina största framgångar under hösten 2014, men låten finns ändå med på Billboards Hot 100 över 2015, där den ligger på plats 77. Högre upp, på 37:e plats finns hennes Talking Body, som nådde en tolfteplats på Hot 100 i juni i år.

Listan Top Artists Female listar på bara tio artister, men där hamnar Tove Lo tia, precis efter Rihanna och Beyoncé.

På listan Hot 100 Artists hamnar Tove Lo på en 22:a plats. Listan toppas av The Weeknd följd av Taylor Swift som ju båda har svenska låtskrivare som Max Martin, Shellback, Savan Kotecha, Ali Payami mfl  att tacka för sina framgångar.

Kolla in listorna och den svenska representationen här: http://www.billboard.com/charts/year-end

Christel Valsinger