7 december 2015

FÖRLAG Dreamhill partners med X-Level

Anders Bagges företag Dreamhill Group inleder vid årsskiftet ett partnerskap med X-Level Media Group, bland annat ägare av det studiokomplex vid Skärmarbrink i Stockholm som förr var EMI Studios.

– Vår intention är att skapa ett hus där morgondagens musik tar form. Det är även en glädje att konstatera att vår studio blir i yppersta världsklass med både en teknik och miljö som skall inspirera våra klienter, säger Jesper Wikström, vd och huvudägare av X-Level Media Group, i ett pressmeddelande.

– Vi skapar en kommersiell mötesplats för branschens bästa, säger Anders Bagge, på senare tid uppmärksammad bland annat som avgående jurymedlem i Idol.

I X-Level Studio vid Skärmarbrink, tidigare legendariska EMI Studios, har under åren världsartister som Beyoncé, Britney Spears, Lady Gaga, Rihanna, Roxette och Swedish House Mafia spelat in.

Dreamhill Group är en grupp bestående av studios, artistverksamhet och förlag.

– För mig är detta en dröm som går i uppfyllelse. Samgåendet innebär att jag både får möjlighet att vitalisera det bästa ur Dreamhill samtidigt som jag säkerställer en ny plattform för musikkreatörer och en utveckling av framtidens unga begåvade låtskrivare, där jag även själv kommer att skapa och verka, fortsätter Bagge.

Det nya samarbetet inleds vid årsskiftet 2015/2016.

Lars Nylin