3 december 2015

FESTIVAL Stockholm får ny festival för elektronisk dansmusik

Med Stockholm Love Affair får huvudstaden en ny minifestival inriktad på avancerad elektronisk dansmusik. Bakom festivalen står Live Nation i samarbete med Segrén Hedlund, som ligger bakom festivalen Into The Valley.

Minifestivalen kommer att gäa rum den 1-2 april nästa år i en lokal i Globenområdet som byggs om för ”att ge intimiteten av en nattklubb och samtidigt den storskaliga känslan som en festival ger”. De första utannonserade bokade akterna är  Jamie Jones, Sven Väth och Anja Schneider.

Idén till festivalen föddes ur saknaden av en renodlad Stockholmsfestival med mer avancerad elektronisk dansmusik i fokus, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande. Mattias Hedlund ligger bakom den populära elektroniska musikfestivalen Into The Valley och tillsammans med Jens Segrén driver han bland annat Musikaliska Gård och Audiio. Dupn har också arrangerat koncept såsom F1-6 på Fotografiska och F12-terrassen.

Biljetterna släpps den 7 december och fler bokningar kommer att meddelas framöver.

 

Christel Valsinger