26 november 2015

FÖRLAG Ten bygger studio i Los Angeles

I dag händer det på Hagagatan i Stockholm. Inom kort sker det även på Ventura Boulevard. Company Ten bygger sin andra studio och gör det i staden där moderna hits skapas, Los Angeles.

Sedan länge har Ten Music Group en studio på Hagagatan 10 i Stockholm. Den studion, som ägaren Ola Håkansson en gång skapade under sin tid på Stockholm Records, har gett namnet till hans nutida skapelse Ten. Nu kompletteras verksamheten med en studio på Ventura Boulevard i Los Angeles. Bygget är i full gång och ska börja användas innan jul.

– Idén är att vi vill ha en hemmabas för våra låtskrivare i LA, precis som studion på Hagagatan är hemmastudion för våra låtskrivare i Stockholm. Vi har numera flera låtskrivare som bor eller är baserade i LA, och dessutom flera som bor i Sverige och periodvis åker över till LA för co-writes, etc. Nu blir den nya studion den naturliga samlingspunkten i LA. Vi kommer också att ha ett mindre kontor i studiolokalerna. Det är inget lyxstudiobygge, men det blir en funktionell studio med skön atmosfär där låtskrivarna och producenterna känner sig hemma, hoppas vi, säger Eric Hasselqvist på Ten.

Kommer den endast att användas av era låtskrivare?

– Det är primärt en förlagsstudio, men man kan tänka sig att vi också gör en del artistinspelningar där framöver.

Just nu är Zara Larsson den Ten-artist (och låtskrivare) som är mest uppmärksammad. Såväl hennes egen Lush Life som Never Forget You ihop med MNEK ligger Topp 50 på Spotifys globala lista. Men Ten är också aktuella med nytt från exempelvis Elliphant, Benjamin Ingrosso, Niki & The Dove och Erik Hassle.

Lars Nylin

 

Eric