23 november 2015

ARTIST Bekräftat: Adeles nya album streamas inte

Nu är det bekräftat det som Musikindustrin tidigare rapporterat om: Adele kommer inte att lägga upp sitt nya album 25 på streamingtjänster.

Precis som vid föregångaren 21 säger Adele åtminstone inledningsvis nej till Spotify och andra streamingtjänster. Hos Spotify finns albumets titel upplagd med en tom ruta och kommentaren: ”Artisten eller hennes representanter har bestämt att inte släppa det här albumet på Spotify ännu.”

Till Entertainment Weekly har en representant för Spotify sagt:

– Vi älskar och respekterar Adele, precis som hennes 24 miljoner fans på Spotify. Vi hoppas att hon vill ge fansen chansen att lyssna på 25 på Spotify, tillsammans med 19 och 21, väldigt snart.

I vissa medier har det spekulerats i att Adeles läger krävt av bland andra Spotify att albumet endast skulle ligga som premium för att de skulle säga ja. detta har dock Spotify förnekat.

Singeln Hello, som finns på Spotify har i dagsläget streamats 160 miljoner gånger. Adeles bästa streamingsiffra på just Spotify är fortfarande Rolling In The Deep, som närmar sig 190 miljoner. Videon till Hello har setts över 400 miljoner gånger på Youtube.

Albumet 21 [XL/Playground], det globalt bästsäljande albumet i modern tid, har i Sverige certifierats för tre gånger platina för 120 000 sålda exemplar.

Lars Nylin