19 november 2015

PRIS Tove Lo får Eliason Merit Award

Tove Los succé-år har resulterat i ännu ett pris. Denna gång från den svensk-amerikanska handelskammaren.

Den svensk-amerikanska handelskammaren (Swedish-American Chamber of Commerce) bildades i Los Angeles 1988 och delar ut The Eliason Merit Award till individer och företag som har bidragit till att signifikant stärka de svensk-amerikanska relationerna inom områdena handel, kultur, vetenskap och konst.

”Tove Lo representerar vad det är Eliason Merit Award handlar om och jag är mer än exalterad över att kunna avslöja årets vinnare. Hon har en fantastisk förmåga att skapa musik som inspirerar en global publik och som visar upp Sveriges superba musikinnovationer och kreativitet över hela världen.” , säger Gudrun Gidding, ordförande i SACC-LA.

Bland tidigare vinnare finns skådespelaren Joel Kinnaman, dj:n och producenten Steve Angello och fotbollstränaren Pia Sundhage.

Tove Lo kommer att tilldelas Eliason Merit Award vid en ceremoni i Los Angeles den 5 december.

Christel Valsinger

 

 

 

 

 

Swedish-American Chamber of Commerce Los Angeles (SACC-LA) founded 1988