10 november 2015

ARTIST Världssuccé(er) för Zara Larsson

Zara Larsson har gjort mäktiga avtryck på de svenska listorna under året. Nu har hon världshits på gång, dubbelt upp för säkerhets skull.

Zara Larsson toppade i somras såväl Sverigetopplistan som den svenska Spotifylistan med Lush Life [Company Ten]. Senare följde hon upp detta med MNEK-samarbetet Never Forget You. Lush Life har synts på internationella listor, men låten som verkligen håller på att hända är Never Forget You.

Den låten är nu nummer 7 i Storbritannien och når silverstatus vilken dag som helst. Samma låt är nummer 5 i Australien, där Larsson denna vecka gör P3. På Spotifys globala lista klättrade låten i dag till plats 21 och är vid sidan av Avicii redan den största internationella svenska hiten på ett tag.

Parallellt finns Lush Life kvar på globala Spotifylistan som nummer 46. I Tyskland är det den som är störst, denna vecka på plats 11 på officiella listan.

I nuläget har Zara Larssons låtar streamats mer än 275 miljoner gånger på Spotify. Lush Life toppar ännu med 70 miljoner, men Never Forget You är troligen snart ifatt.

Förra veckan gjorde Zara Larsson PR i USA, efter Australien väntar bland annat ett framträdande i London (Heaven) med MNEK nästa vecka.

Ola Håkansson på Ten uttrycker det milt när han till MI summerar:

– Zara är verkligen på gång nu!

Lars Nylin

Uppdaterat: Never Forget You är nu femma på Englandslistan (16/11).