6 november 2015

MUSIKBOLAG Håkan Hellström till Woah Dad!

På fredagen meddelade Göteborgsbolaget Woah Dad!, del av koncernen Telegram Studios, att man kontrakterat Håkan Hellström, som fram till nu funnits hos Universal. Woah Dad! har tidigare gett ut Hellströms livealbum från Ullevikonserten 2014.

Woah Dad! är mina kompisar o finns alldeles runt hörnet där jag bor. Och så har Isse en grym skivsamling” säger Håkan Hellström i pressmeddelandet. Den Isse som åsyftas är Hellströms A&R-ansvarige Issie Samie, med bakgrund på Dolores, EMI och Universal.

Så här lyder pressmeddelandet i sin helhet:

Woah Dad! är sjukt stolta över att kunna berätta att man signat Sveriges genom tiderna största artist.

Håkan Hellström har skrivit på för nystartade musikhuset Woah Dad!

Som ett alternativ till storbolagssfären reste sig fågeljäveln och borstade dammet av axeln för att svinga det lilla usb’et och förvandla (musik-)världen till en lite trevligare plats. Det, om inget annat, kunde locka Håkan Hellström att sälla sig till bolaget för kommande verk.

”Woah Dad! är mina kompisar o finns alldeles runt hörnet där jag bor. Och så har Isse en grym skivsamling.” säger Håkan Hellström i pressmeddelandet. Isse är Hellströms A&R-ansvarige Issie Samie, med bakgrund på Dolores, EMI och Universal.

Woah Dad! är del i koncernen Telegram Studios och är baserat i Göteborg och Stockholm och har tidigare i år signat bl.a. Dolores Haze, Nicole Sabouné och Carli. Nyckelfigurer är Isse Samie, som jobbat snart tjugo år med Håkan Hellström och tillsammans med en annan Woah Dad!-filur Klas Lunding startat och drivit Dolores och Stranded. Tillsammans med festivaltunga Joel Borg och Niklas Lundell utgör de nu kärnan i Woah Dad!.

Woah Dad! släppte förra året en exklusiv vinylbox från spelningen på Ullevi i samarbete med Håkan. Nu står det klart att Håkan väljer Woah Dad! som sitt musikbolag för ett nära och långt samarbete.

Håkan Hellström är Håkan Hellström. En och nu två utsålda Ullevi. Guld och platina. Det vackraste vi har i glädje och när det blåser kallt.

En ära. En början. En era.

Inget sägs i pressmeddelandet om hur Woah Dad! kommer att arbeta med distribution av Hellström och om Universal Music fortfarande finns med i bilden. Den senaste titeln från  bolaget distribueras av skivbutiken Bengans i Göteborg. Håkan Hellströms tidigare backkatalog finns numera hos Warner Music.

Musikindustrin återkommer i ämnet så snart vi har mer information.

Lars Nylin