1 november 2015

EXPORT ExMS i lyckad Womexsatsning

Export Music Sweden hade för första gången helhetsansvaret för den svenska representationen på den gigantiska världsmusikmässan Womex förra veckan. I år arrangerades den i Budapest och 80 svenska delegater tog del av den svenska monterns service. 

Bortsett från den välbesökta montern spreds den uppskattade ExMS-foldern och man arrangerade ett svenskt Get Together på Hotell Korona innan mässan drog igång. Den gemensamma nordiska mottagningen kallades i år ”Nordic at Noon” med nordiska delikatesser och dryck. Den svenska satsningen genomfördes med stöd från Musikverket.
– Womex är en gigantisk men pigg mässa för Folk- och Världsmusik och det känns härligt att alla delmoment blev så lyckade från svensk sida. Den svenska montern var extremt välbesökt under hela mässan och under den nordiska mottagningen på fredagen var det galet tryck. Stort tack till svenska Box Whisky Distillery i Ådalen som sponsrade denna uppskattade del och alla svenskar som bjöd in gamla och potentiella internationella partners. Vår folder som har samma formgivning varelse det är Amsterdam Dance Event, SxSW eller Womex har visat sig göra ett rejält avtryck. Tack till alla svenska delegater – vi har redan flera sköna ideér för Womex 2016 i Santiago De Compostela, säger Jesper Thorsson, VD Export Music Sweden till MI.
Lars Nylin