22 oktober 2015

PRIS Flera svenskar bland BMI-vinnarna

Måndagkvällens BMI-gala i London delade ut priser till flera svenska låtskrivare. Avicii, Carl Falk och Daniel Ledinsky kammade alla hem två priser vardera.

Den amerikanska upphovsrättsorganisationen BMI delar varje år ut priser till de låtskrivare som står bakom de mest spelade låtarna i amerikansk radio och tv och som är anslutna till organisationen. Måndagens prisgala i London gällde europeiska låtskrivare och bland vinnarna fanns flera svenskar.

Daniel Ledinsky (Sony/ATV) fick pris för Can’t Remember To Forget You, framförd av Shakira och Rihanna, samt Habits (Stay High) med Tove Lo. Avicii (Sony/ATV) fick även han två priser, för egna Hey Brother, ihop med Salem Al Fakir (Pompadore Publishing/Universal Music Publishing) och Ash Pournori, samt för Sky Full Of Stars som han skrivit ihop med Coldplay.

Alesso, Peter Svensson och Carl Falk fanns också bland de svenska vinnarna. Hela listan finns här.

Christel Valsinger