22 oktober 2015

MUSIKBOLAG Platinaparty för Imagine Dragons

Imagine Dragons från Las Vegas har nått jackpot på popscenen. I Sverige fick de i samband med sin Globenkonsert en famn guld och platinaskivor.
Imagine Dragons var 2013 års största genombrottsband på popscenen med debuten Night Visions, ett album som hittills legat 92 veckor på Sverigetopplistan. Bandet har spelat live i Sverige flera gånger, bland annat som ett av huvudnamnen på Bråvallafestivalen och på Arenan i Stockholm. Las Vegas-kvartetten gästade i veckan Ericsson Globe i Stockholm på sin Smoke + Mirrors Tour, en turné som inleddes i april i Australien och avslutas först i februari.
I samband med konserten belönades bandet med flera guld och platina-utmärkelser för senaste albumet Smoke + Mirrors (Interscope Records/Universal). De mottog guldskiva för albumet Smoke + Mirrors, platina gånger två för singeln Warriors samt platina för singlarna Shots och I Bet My Life.
Lars Nylin
 
På bilden från vänster: Anders Lindberg (Universal), Ben McKee, Daniel Platzman, Dan Reynolds, Wayne Sermon, Robert Johnsson, Burt McRoy (Universal).