22 oktober 2015

Låtskrivare får nytt nätverk

We Are Songwriters är ett nytt nätverk för låtskrivare och producenter med syfte att bygga broar till musikbranschen. Redan under hösten arrangeras tre events med samtal och workshops.

Initiavet till We Are Songwriters kommer från SKAP och Gabriella Wilson på Wilson Music.

– Vi riktar oss till oetablerade låtskrivare som ännu inte når kriterierna för medlemskap hos STIM:s huvudmansföreningar, säger Gabriella Wilson till MI.

I SKAP:s fall handlar kriterierna om tre års anslutning till STIM och påvisad inkomst i form av royalties.

Vilken är din egen bakgrund?

– I grunden är jag låtskrivare och driver idag Wilson Music som fokuserar på att utveckla och exportera musik från svenska låtskrivare och artister. Jag har tidigare studerat låtskriveri, produktion och Music business på bland annat Musikmakarna.

Är det svårare att verka som låtskrivare/producent idag än för, säg tio år sen?

– Jag tror inte det är svårare men det ser annorlunda ut och vi behöver höja värdet på musiken, skapa struktur och ta hand om låtskrivarna så att vi kan fortsätta leverera hits till världen.

Under hösten arrangeras tre events som bland annat inkluderar Pelle Lidell från Universal Music och Keli Nicole Price, låtskrivare och delaktig i låtar med bl a Beyoncé, Will Smith och Timberland.

Första tillfället blir en välkomstfest med inspirerande panelsamtal och showcase för låtskrivare på Scandic Malmen i Stockholm den 29 oktober.

Christel Valsinger