22 oktober 2015

FESTIVAL Första artisterna klara för ”Where’s The Music?”

Miriam Bryant, Titiyo, Nicole Sabouné och Panda Da Panda. Så lyder det första artistsläppet till 2016 års upplaga av festivalen och konferensen Where’s The Music?.

2016 års Where’s The Music? äger rum den 11-13 februari i Industrilandskapet i Norrköping. Early Bird-biljetterna till festivalen sålde slut på en vecka och med det första artistsläppet släpps nu även de ordinarie biljetterna.

Arrangören Fkp Scorpio presenterar artisterna på följande sätt:

Miriam Bryant gick på kort tid från att vara en av Sveriges mest lovande artister till att räknas till svensk popelit. Hennes första singel Push Play blev en av 2013 mest spelade låtar och hon blev nominerad för priset som årets nykomling på P3 Guld samma år. I lördags golvades svenska folket av hennes kraftfulla och vackra tolkning av Niklas Strömstedts Sista morgonenOne Last Time.

Titiyo är knappast någon nykomling, men när hon på senaste plattan 13 Gårdar förkunnar att ’drottningen är tillbaka’ befäster hon återigen sin plats i det svenska musiklandskapet. För första gången släpper hon ett album på svenska, och texterna vilar på den explosiva coolheten som är hennes signum.

Nicole Sabounés debutalbum Must Exist räknas redan till ett av decenniets bästa och har blivit unisont hyllat av musikpress världen över. När Nicole Sabouné nu kommer till WTM gör hon det med nya albumet Miman som släpps i november, där hon själv agerat huvudsaklig producent och kompositör.

Panda Da Panda är en självlärd akrobat och musikalisk rainman. Han är känd för sina dramatiska scenframträdanden och när han 2014 spelade på Bråvalla lockade hans skånska electropop till sig tiotusentals personer som alla ville ta del av galenskaperna.”

Christel Valsinger