16 oktober 2015

SVERIGETOPPLISTAN v 42 Lukas Graham veckans raket

Avicii fortsätter att dominera Sverigetopplistan stort. Alla tre singellistor är pepprade av hans nya låtar och albumet Stories [Avicii Music/Universal] finns ohotat kvar i topp. Men etta på singellistan är en annan Skandinav, Danmarksexporten Lukas Graham med 7 Years [Copenhagen/Universal].

Lukas Graham startade som 52 och låg förra veckan 16. Nu passerar Lukas Graham alltså de senaste veckornas toppnummer Justin Bieber & co och når en första Sverigeetta, efter framgångar i hemlandet och bland annat Tyskland.

Veckans andra raket är göteborgaren Carl Déman som går rakt in på plats 17 med Vafan [Linc Music/Sony]. Déman har gjort YouTube-succé med att imitera Jakob ”Johan Falk” Eklund. Singeln är en housevariant på samma tema.

I övrigt handlar listorna till stor del om Avicii. Hans album toppar med marginal även nu albumlistan. Han har låtar på singellistans plats 4,5 och 12. På Svenskt-listan är 8 av 20 titlar hans.

Men det finns andra namn som hotar. Ellie Goulding – tidigare i år listetta med Love Me Like You Do – startar på Heatseekerlistan som nummer 1 med Something In The Way You Move [Polydor/Universal] medan Olly Murs är 2 med Kiss Me [Epic/Sony]. Murs har som bäst varit 21:a, 2014 feat, Travis McCoy med Wrapped Up.

På albumlistan är Deportees veckans starkaste nyhet med plats 2 för hyllade The Big Sleep. Det är bästanotering för Umeåbandet, Islands & Shores var som bäst nummer 3 år 2011.

Sven-Bertil Taube gjorde en mäktig återkomst med Hommage förra året. Då blev han i omgångar listetta. Nu inleder uppföljaren Hommage vol 2 [Stories/Universal] på plats 3.

På samlingslistan återkommer Lördagskväll i Folkets Park [Atenzia/Atenzia] som nummer 1.

Lars Nylin

http://www.sverigetopplistan.se/