16 oktober 2015

MUSIKBOLAG Guld till MNEK

Brittiska MNEK har fått en svensk guldskiva för låten The Rhythm [Universal Music]. Plaketten delades ut i samband med ett Sverigebesök nyligen och är den första guldskivan MNEK får som soloartist.

MNEK gästade Sverige för Stockholm Jazz Festival den 11 oktober och passade på att göra promotion i samband med spelningen och besökte bland annat P3, NRJ, Rix FM och Spotify. På Spotify överraskades han med en guldskiva för singeln The Rhythm, som blir hans första guldskiva som soloartist, trots många år i branschen.

MNEK har jobbat med bl a Clean Bandit, Diplo, Kylie Minogue och Madonna. Han ligger bakom Oliver Heldens Englandsetta Gecko (Overdrive), medproducerade Duke Dumonts listetta Need U (100%) och sjöng på Gorgon City’s Ready For Your Love. Han är just nu även aktuell i duetten Never Forget You med Zara Larsson, som toppat singellistan i Sverige och ligger på plats 19 på Englandslistan.

På bilden syns (från vänster):

Burt McRoy, MNEK, Niklas Torsell