12 oktober 2015

PRIS Seinabo Sey tog emot Skaps jubileumspris

Seinabo Sey tog emot SKAP:s jubileumspris när Sveriges kompositörer och textförfattare bjöd in till musikskaparfest i Stockholm i torsdags kväll. Också Carl Falk, Joy och Linnea Deb, Martin Hederos, Elin Larsson, Adam Baptiste, Vincent Pontare, Jörgen Elofsson, Ola Magnell, Laleh och Barbro ”Lill-Babs” Svensson firades med priser och stipendier.

Tidigare i veckan hyllades Seinabo Sey av Taylor Swift på Instagram och i torsdags kväll tog hon emot SKAP:s jubileumspris när Sveriges kompositörer och textförfattare firade svenskt musikskapande på Bar Brooklyn i Stockholm.

I motiveringen skriver SKAP: SKAP:s jubileumspris uppmärksammar unga upphovspersoner som kommer att göra storverk – men som redan lämnat ett ordentligt avtryck. Årets pristagare har en röst som hela världen älskar. Vi vill också prisa hennes minst lika älskvärda gärning som textförfattare. SKAP:s jubileumspris 2015 till Seinabo Sey!

Seinabo slog igenom med Younger 2013 och senare i år kommer första fullängdsalbumet Pretend. Hon har också släppt EP:n For Madeleine, deltagit i Allsång på Skansen och i augusti i år sommarpratade hon i P1

När SKAP igår kväll hyllade svenskt musikskapande på Bar Brooklyn i Stockholm bjöds det på en rad överraskningar. Husbandet Damn! spelade hela kvällen och på scen uppträdde också Elias, ADL, Silvana Imam och Lill-Babs:

– Jag började för 60 år sedan. Och det är 60 år utan comeback, deklarerade Lill-Babs innan hon drog igång ett 14-låtarsmedley som fick hela publiken att vråla.

Förutom Seinabo Sey tog  Carl Falk, Joy och Linnea Deb, Martin Hederos, Elin Larsson, Adam Baptiste, Vincent Pontare, Laleh, Jörgen Elofsson, Ola Magnell och Barbro ”Lill-Babs” Svensson emot priser och stipendier.

Tidigare under hösten har SKAP uppmärksammat musikskapare i syd, väst och norr med liknande musikmanifestationer.

– SKAP har under många år lyft fram svensk musik och Sveriges musikskapare med en vårfest i Stockholm. I år har vi knoppat av den traditionen och firar musikskapandet runtom i landet. Överallt med fokus på mångfalden i det svenska musiklivet, säger SKAP:s ordförande Alfons Karabuda.

Skap priser 2015

Kvällens SKAP-stipendiater och pristagare: Laleh, Seinabo Sey, Adam Baptiste, Carl Falk, Barbro ”Lill-Babs” Svensson, Linnea Deb, Jörgen Elofsson, Elin Larsson, Ola Magnell, Joy Deb och Vincent Pontare. 

Samtliga bilder: Anna Rut Fridholm.