9 oktober 2015

FÖRLAG Simian Ghost till BMG & Nomethod Publishing

BMG och Nomethod Publishing har kontrakterat det svenska popbandet Simian Ghost, som för närvarande jobbar på sitt kommande fjärde album.

Simian Ghost har under det gångna året släppt det hyllade albumet The Veil samt turnerat Europa och USA flera gånger. Bandet gjorde också lyckade besök på CMJ Music Marathon och SXSW förra året.  Tidskrifter som The Guardian, Times Magazine, Der Spiegel (Tyskland) och Rolling Stone Magazine har lyft bandet till skyarna dom senaste åren och BBC har kallat bandet för ”The next big thing”. Nu har Simian Ghost inlett ett nytt samarbete med BMG och Nomethod Publishing. Gruppen jobbar för tillfället med sitt kommande album som beräknas släppas senare under 2016.

— Vi i Simian Ghost har alltid haft turen att få jobba med trevliga människor som är öppna för det vi vill hålla på med. Vi går nu vidare i den traditionen tillsammans med vårt nya förlag BMG / Nomethod Publishing, säger Sebastian Arnström i Simian Ghost i ett pressmeddelande.

— Vi har jobbat med Simian Ghost sedan 2011 på olika sätt, det känns jättekul att göra det på förlagssidan också, kommenterar Magnus Öberg på Nomethod Publishing.

 

På bilden:
Jonna Peltola (BMG), Sebastian Arnström (Simian Ghost), Mathias Zachrisson (Simian Ghost), Wilhelm Magnusson (Simian Ghost), Erik Klinga (Simian Ghost), Magnus Öberg (Nomethod)