28 september 2015

SPOTLIGHT Hailee Steinfeld ”Love Myself”

Värmländska producentduon Mattman & Robin ser ut att få sin största hit hittills med Hailee Steinfelds Love Myself – en studsig popsmocka med självstärkande text.

Antalet svenska låtskrivare med framgång på amerikanska Billboards Hot 100-lista bara ökar. På en 30-e plats med pil uppåt finns just nu debutanten Hailee Steinfeld med Love Myself, som skrivits och producerats av bland andra värmlänningarna Robin Fredriksson och Mattias Larsson, mer kända under duonamnet Mattman & Robin.

Medan Hailee Steinfeld är en ny musikbekantskap för många så är andra artister som Mattman & Robin jobbat för och tillsammans med desto mer kända. Taylor Swift (All You Had To Do Is Stay) Adam Lambert ( The Original High) och Selena Gomez (Hands To Myself) är några exempel.

Men den här studsiga popsmockan ser ut att bli deras största hit hittills. Love Myself har en självstärkande text som passar den som precis kommit ut ur ett dåligt förhållande (men som många också tycker är rolig att tolka mer oanständigt) och den framförs med en väl avvägd blandning av kaxighet och feelgood.

Hailee Steinfeld är ung, men redan rutinerad i show business. 13 år gammal fick hon sitt genombrott som skådis i filmen True Grit (2010) som hon Oscarsnominerades för. Sångrösten har hon presenterat i filmerna Pitch Perfect 2 och 3 och skivkontraktet skrevs i år.

Kommande albumet är även det producerat av Mattman & Robin.

Christel Valsinger

Lyssna här: