25 september 2015

SVERIGETOPPLISTAN v 39 Zara i topp, Gilmour vann veteranmatchen

Efter start som tvåa förra veckan har Zara Larsson nu landets populäraste låt ihop med MNEK i Never Forget [Ten/Sony]. På albumlistan vinner David Gilmour veteranmatchen mot Keith Richards och går in som etta med Rattle That Lock [Columbia/Sony Music].

Förra veckan höll Justin Bieber stången mot Zara Larsson men nu får kanadensaren vika sig. What Do You Mean? [Republic/Universal] är dock kvar i toppen som nummer 2.

Båda utmanas dock rejält av OMI som fortsätter i synnerhet sin klättring. Senast gick OMI upp från 16 till 8 med Hula Hoop [Ultra/Sony], nu är den nummer 3. En annan het kandidat på absoluta topplatser är Shawn Mendes som klättrat från 31 till 18 och nu plats 8 med sin Stitches [Island/Universal].

Ännu ska heller inte R City feat Adam Levine med Locked Away [Kemosabe/Sony] räknas bort. Den har sakta men säkert tagit sig uppåt från en start på plats 52 till 21, 11, 7,5 och nu 4.

Veckans klättrare lite längre ner i topp 100 är Zara Larssons kumpan MNEK. Britten får från 52 till 25 med sin egen The Rhythm [Virgin EMI/Universal], det betyder en bättre placering än hemma i Storbritannien. Veckans nykomling är Ellie Goulding vars On My Mind [Polydor UK/Universal] går in som 34. On My Mind har svenskarna Max Martin och Ilya Salmanzadeh bland upphovsmännen.

På Heatseekerlistan klättrar James Bay från 4 till 1 med Let It Go [Universal/Universal] medan Erik Hassle är ny nummer 4 med Natural Born Lovers [Record Company Ten/Sony] och Petra Marklund ny nummer 7 med Som du bäddar [Razzia/Sony].

Albumlistans topp får ett helt nytt ansikte. Pink Floyds David Gilmour – som även toppar vinyllistan – vinner där veteranmatchen mot Rolling Stones Keith Richards. Den senares Crosseyed Heart [Virgin EMI/Universal] går in som nummer 7. Däremellan placerar sig Lana Del Reys massivt hyllade Honeymoon [Polydor/Universal] som nummer 3 och Lena Philipsson som nummer 4 med Jag är ingen älskling [Roxy/Sony].

The Weeknd är denna vecka nummer 2 med hitspäckade Beauty Behind The Madness [Republic/Universal].

Samlingslistan toppas av Disneys bästa [Walt Disney/Universal].

Lars Nylin

http://www.sverigetopplistan.se/