25 september 2015

Svenskt showcase i New York visar starka kvinnliga artister

Under årets CMJ Music Marathon i New York arrangeras ett showcase med svenska akter. Adée, Akaba och The Magnettes kommer att stå på scen för att visa upp sig för amerikanska collegeradiostationer. Samtliga råkar vara kvinnor.

– Jag tror att arbetet flera organisationer inom svensk musikindustri har gjort för att synliggöra kvinnliga artister har bidragit till att vi idag kan visa upp ett så pass starkt startfält internationellt. Det här var inte planerat som ett showcase för enbart kvinnliga artister utan de har en sådan kvalité att de blev uttagna framför de andra banden. Säger Ulrika Holmberg VD på Musichelp.

Adée från Kalmar är en ny soul/hiphop stjärna och har varit ute på internationella showcase under våren som Canadian Music Week (Toronto) och New Skool Rules (Rotterdam).

Akaba från Stockholm frontas av Åsa Carild som även honhar  uppträtt på Canadian Music Week i Toronto i år. Åsa har dock ett långt förflutet i pop-branschen och slog först igenom som sångerska i Pineforest Crunch på 90-talet.

The Magnettes från Pajala har haft flera showcases runt om i världen i år, bland annat på SXSW (South by southwest) i Austin Texas, på The Great Escape i Brighton i UK och förra veckan på Future Music Forum i Barcelona.

Eventet äger rum på klubben Fat Baby den 15 oktober och arrangeras av Musichelp som är ett artistutvecklingsbolag från Trosa i samarbete med Talent Coach från Kalmar.

Christel Valsinger