25 september 2015

MUSIKBOLAG Kassandra till Capitol Records

Capitol Records har inlett ett samarbete med artisten, låtskrivaren och producenten Kassandra. Kassandra upptäcktes via Universals Spinnup-tjänst av scouten Martin Eriksson, som också skriver och producerar tillsammans med Kassandra.

Första singeln släpps idag och är en cover på The Cardigans jättehit Lovefool.

”Det var mina personliga associationer till Lovefool som triggade mig att testa att återskapa den på mitt vis. Jag gillar hur musik är så rörligt, öppet och anpassningsbart och kände att låten hade mer kvar att ge så jag ville se vad som hände om jag försökte blåsa liv i den igen,” säger Kassandra i ett pressmeddelande.

Fredrik Zmuda på A&R Capitol Records, kallar henne en ”artist extraordinaire”:
”Hon är sinnebilden av en modern artist, som utöver artisteriet även producerar, skriver och sätter upp sina egna strategier. Hon är integritet ihop med en enaståenden känsla för hits. Det kan bara gå bra för en sådan artist som henne och jag är hemskt glad att hon valde att jobba med oss till slut.”

Christel Valsinger