21 september 2015

TV Webbtv-premiär för Nästa nivå

Talangprojektet Nästa Nivå, där den svenska hiphopeliten coachar morgondagens stjärnor, har blivit en webbtv-serie. I fyra avsnitt får vi följa fyra nya hiphoptalanger och deras välkända mentorer. 

Silvana Imam, Sebbe Stax, Ison & Fille och Gnucci är det som coachar talangerna Lash, Willow, Namaste och Rob Born. Serien har spelats in under 2015 års upplaga av Nästa Nivå, där årets coacher efter en castingperiod valt ut vilka artister de vill jobba med. Under en vecka i Red Bull studios i Paris har de så spelat in ny musik och fört diskussioner om att vara artist i en musikbransch i ständig förändring. Avsnitten sänds i webbtv-kanalen Aftonbladet Boom under fyra måndagar framöver.

Projektet Nästa Nivå har funnits sedan 2013 och bland artisterna som coachats fram finns Joy, som fick sin guidning av Maskinen.

Christel Valsinger
Foto: Frida Vega Salomonsson