18 september 2015

SVERIGETOPPLISTAN v 38 Zara slår till igen

I somras toppade Zara Larsson Sverigetopplistan i fem veckor med Lush Life. Nu är hon tillbaka i toppregionen som ny tvåa ihop med MNEK i Never Forget [Ten/Sony]. I topp finns Justin Bieber kvar. På albumlistan har The Weeeknd nu tagit sig upp i topp.

På Spotifylistan är Zara Larsson och MNEK i knapp ledning över Justin Bieber. Zara toppar även Svenskt-listan. Men på Sverigetopplistans topp 100 regerar kanadensaren fortsatt med What Do You Mean? [Republic/Universal].

Never Forget är den stora omskakaren av en lista som i övrigt är relativt oförändrad. Men där händer definitivt saker. R City feat Adam Levine från Maroon 5 fortsätter uppåt med Locked Away [Kemosabe/Sony]. Den har gått från en start på plats 52 till 21, 11, 7 och nu plats 5.

Jamaicanen OMI fortsätter i synnerhet sin klättring. Senast gick OMI upp till 16 med Hula Hoop [Ultra/Sony], nu är den nummer 8.

Robin Schultz feat. Francesco Yeates går från 18 till 13 med Sugar [Warner/Warner]. Bästa nykomling förra veckan var Kygo feat Ella Henderson, som med Here For You [Kygo/Sony Music] inledde som 23. Den är nu nummer 16. Ytterligare en utmanare till täten är Shawn Mendes som går från 31 till 18 med Stitches [Island/Universal].

Veckans Heatseeker är Eva Simons feat Konshens med Policeman [Powerhouse/Sony] följda av Grillat & Grändy som envist är kvar i topp av den listan med Luren i fickan [Hemmalaget/Sony], som nu är nummer 2.

Även albumlistan har kanadensiskt i topp. The Weeknd når till sist högst upp med Beauty Behind The Madness [Republic/Universal] efter att ha haft som mest sju albumspår på topp 100. Förra veckans nya etta, Iron Maiden med The Book Of Souls [Parlophone UK/Warner] faller till 2.

Veckans topp 10 på albumlistan har tre nykomlingar: Bring Me The Horizon går in som 3 med That’s The Spirit [Sony/Sony], veteranen Jerry Williams är 4 med Ghost Rider [Sonet/Universal], Slayer är nummer 5 med Repentless [Nuclear Blast/Sony], ett album som dessutom är nummer 3 på vinyllistan och 1 på DVD-diton.

Samlingslistan toppas av en återvändande I afton dans 21 [Atenzia/Atenzia].

Lars Nylin

http://www.sverigetopplistan.se/