17 september 2015

Slutsåld flyktinggala i historisk tv-samsändning

Insamlingsgalan Hela Sverige skramlar – en konsert för människor på flykt, sålde slut på ett dygn. Nu går svenska mediaplattformar samman och direktsänder galan. 

SVT, TV3 Play, TV4 Play, Kanal 5 Play, Aftonbladet TV, Expressen TV, Dagens Nyheter, Dagens Industri, Sydsvenska Dagbladet och Helsingborgs Dagblad och Sveriges Radio kommer alla att sända galan den 29 september. En historisk händelse.

– Under mina många år i tv-branschen har nåt liknande aldrig ens varit nära att hända. Att alla dessa mediehus står upp för medmänsklighet och sänder denna konsert till hela Sverige är lika unikt som det är viktigt, säger Henric von Zweigbergk, som producerar sändningen.

Idén till Hela Sverige skramlar föddes av en grupp personer som till vardags arbetar på de stora bokningsbolagen Blixten & Co, Live Nation, Luger, United Stage och Lifeline. Inspirerade av det fantastiska initiativet Vi Gör Vad Vi Kan, som samlat in betydande summor för att hjälpa till med flyktingkatastrofen vid Medelhavet, bestämde de sig för att bidra till hjälparbetet på sitt sätt. Alla intäkter går till UNHCR.

För att möjliggöra en historisk kväll har Stockholm Globe Arenas lånat ut Ericsson Globe och samtliga artister och alla människor involverade i produktionen och runt om ställer upp gratis på sin fritid. Även kostnader för teknik, personal och övrigt stås för av respektive leverantör som ett bidrag till insamlingen.

Mer info om galan och vilka artister som uppträder finns här: http://www.helasverigeskramlar.se/

Christel Valsinger