14 september 2015

Artister för människor på flykt

Den 29 september går ett 40-tal artister samman i en stor gala på Globen i Stockholm, för att samla in pengar till offer för flyktingkatastrofen vid Medelhavet.

Det är bokningsbolagen Blixten & co, Live Nation, Luger, United Stage och Lifeline som gått samman och bokat Globen, närmare 40 bekräftade artister ställer upp. Alla jobbar gratis för insamlingen och Globen har lånats ut gratis till galan. Bland artisterna finns namn som Bo Kaspers, Jonas Gardell, Petter, Sarah Dawn Finer och Plura.

– Responsen har varit helt fantastisk, alla säger: ”Självklart, vi ställer upp!”. Det finns ett engagemang i den här fråga, och ett momentum just nu – det händer överallt omkring oss, vi läser om det i tidningarna och ser det i våra egna städer. Folk förstår att det är nu det måste hända. Det är nu vi vill och kan göra något, säger Malin Larsson på Blixten & co, en av initiativtagarna, till Dagens Nyheter.

Lars Nylin

http://www.helasverigeskramlar.se/

http://www.dn.se/kultur-noje/musik/sveriges-artister-samlar-in-pengar-till-flyktingar/